Heerlijke kerstrecepten voor op de buitenkeuken

Heerlijke kerstrecepten voor op de buitenkeuken

Ook een keer wat anders bereiden tijdens het kerstdiner? Dat komt mooi uit, want speciaal voor jou hebben wij een heerlijk 3-gangenmenu samengesteld om op jouw OFYR buitenkeuken of OFYR Tabl’o te bereiden tijdens de feestdagen. Zo geniet jij niet alleen van de lekkerste gerechten aan de kersttafel, maar ben jij ook dé chefkok van de avond. 

Voorgerecht – Gevulde paprika (4 personen)

Wat heb je nodig?

  • 2 paprika’s (of courgette)
  • 4 eieren
  • 2 tomaten
  • Snuf peper en zout
     

Wat moet je doen voor het gevulde paprika’s recept op de buitenkeuken?

Steek jouw buitenkeuken of Tabl’o aan en bedek met olie. Snijd de paprika doormidden in plakken en verwijder de zaadlijsten met zaadjes. Leg de plakken paprika op het kooktoestel. Snijd de tomaten in blokjes en draai ondertussen de paprika op de plaat om. Doe ongeveer de helft van de tomaten blokjes in de paprika plak. Voeg een ei toe en verdeel de overige tomatenblokjes in de paprikastukken. Gooi er nog een snufje peper en zout overheen en wacht tot het ei naar wens is en Schep de gevulde paprika’s op een bordje. Je kan de gevulde paprika’s nog garneren met een beetje peterselie.
 

Hoofdgerecht – Biefstuk met tomaatjes (4 personen)

Wat heb je nodig?

  • 4 stukken biefstuk
  • 500g tomaatjes

 

Wat moet je doen voor het biefstuk met tomaatjes recept op de buitenkeuken?

Als eerste is het belangrijk om de stukken biefstukken droog te maken en met zout te kruiden. Leg een groot stuk boter in de pan op de aangestoken OFYR buitenkeuken en of leg de biefstuk direct op de Tabl’o en bak de biefstuk in de gesmolten boter met gewenste garing. Bak de cherrytomaatjes mee met de biefstukken en houd daarna de biefstuk warm tussen het velletje aluminiumfolie en kruid met peper. Ondertussen kan je de tomaatjes gewoon doorbakken en voorzichtig op de tomaatjes drukken tot er wat sap uitkomt. Serveer de biefstuk met de tomaten(jus), echt heerlijk!

Recept voor op de buitenkeuken

 

Nagerecht – Chocolade marshmallow crumble (4 personen)

Wat heb je nodig?

  • 100gram bloem
  • 100gram suiker
  • 75gram roomboter
  • 200gram chocolade (kies je favoriet)
  • 100gram mini marshmallows

 

Wat moet je doen voor het chocolade marshmallow crumble recept op de buitenkeuken?

Steek als eerste jouw OFYR kooktoestel aan. Let’s start de chocolade marshmallow crumble! Pak een mengkom en mix de bloem, suiker en roomboter met je handen door elkaar. Wanneer er een kruimeldeeg ontstaat kan je je beginnen met de chocolade in kleine stukjes de hakken. Voeg de mini stukjes chocolade en marshmallows toe en gooi alles door elkaar heen. Dit geheel kan je in de skillet (pan) gooien en neerzetten op het voorverwarmde kooktoestel. Bak de chocolade marshmallow crumble 30 minuten op jouw OFYR buitenkeuken of Tabl’o tot het deeg gaar is en de chocolade gesmolten. Haal het skillet van het kooktoestel met BBQ handschoenen en zet het op een onderzetter. Tip: serveer met ijs en slagroom!

 

Fijne feestdagen!

 

 

Vorig artikel 4 romantische dates aan huis met vuurschalen
Vuurschalen
Volgend artikel Zonder zweet je binnen hangmat ophangen? Zo doe je dat!
Zonder zweet je binnen hangmat ophangen? Zo doe je dat!

Welkom bij B-lazy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief & ontvang 5% korting op je eerste bestelling (niet op saunabarrels en hottubs)

Claim je korting