Onze showroom is uitzonderlijk gesloten van 17-20 juli door familiale omstandigheden.
Het is wel mogelijk om een afspraak te maken via email.

Zonder zweet je binnen hangmat ophangen? Zo doe je dat!

Zonder zweet je binnen hangmat ophangen? Zo doe je dat!

Een binnen hangmat ophangen is zo gepiept, mits je de juiste tips and tricks weet. Daarom hebben wij het ideale stappenplan voor jou opgesteld. Zo creëer je in een handomdraai een intieme relaxplek met de meest comfortabele binnen hangmatten! Je bent slecht 4 stappen verwijderd van heerlijk relaxen:
 

Stap 1

Check of de muur, balk of boom waar jij jouw hangmat wilt bevestigen sterk genoeg is voordat je begint. Muren zijn stevig en daarom perfect om je hangmat tussen te hangen. Toch is het verstandig om te kijken of je muur echt stevig genoeg is, sommige muren zijn oud of minder sterk. Bij twijfel van de kracht van het ophangpunt kun je altijd een hangmatstandaard aanschaffen. Checken hoe stevig je muur is door:

  • Te kijken hoe dik de wand is
  • Of de wand doorloopt naar boven
  • Luisteren naar het geluid van de muur
  • Bouwtekeningen van de woning bekijken


Binnen hangmat ophangen
 

Stap 2

Voor het ophangen van de hangmat is het van belang eerst de afstand tussen de twee ophangpunten te berekenen. Neem altijd een ruime marge tussen de twee ophangpunten, want de extra ruimte kan opgelost worden door kettingen, touw of karabijnhaken.  Zo ben je niet afhankelijk van de afmetingen van je hangmat en kan je altijd nog een grotere aanschaffen. Wanneer de afstand te klein is, wordt dit beperkt en zou je knopen moeten leggen in de hangmat. Wat zonde zou zijn.

 

Stap 3

Wanneer je de binnen hangmat ophangt, moet de hoogte van de hangmat boven de grond worden bepaald. De meeste hangmatten hangen op een hoogte van 180cm. Het is de bedoeling dat beide ophangpunten op dezelfde hoogte hangen. Bij de juiste bevestiging hangt de hang 40 tot 50 cm van de grond. Dit kan later uitgerekt worden en kan je aanpassen door kettingen of touw. 

 

Stap 4

De Easy+ is een stevige haak voor aan de muur, die ervoor zorgt dat jij veilig tot rust kunt komen. Bevestig twee haken aan een oppervlak om jouw binnen hangmat er makkelijk tussen te hangen. Bij het ophangproduct zijn de karabijnhaken, schroeven en pluggen inbegrepen.

 

Wanneer je alle stappen hebt gevolgd, kun jij je heerlijk nestelen in je comfortabele binnen hangmat! Pak een kop thee, een boek en gooi die benen omhoog. Geniet van jouw momentje voor jezelf.

Benieuwd naar meer handige producten om jouw hangmat of -stoel makkelijk te bevestigen? Bekijk dan snel al onze handige accessoires hier. 

Vorig artikel Heerlijke kerstrecepten voor op de buitenkeuken
Heerlijke kerstrecepten voor op de buitenkeuken
Volgend artikel Zo creëer je in een handomdraai een winterproof interieur
Hangstoel voor binnen

Welkom bij B-lazy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief & ontvang 5% korting op je eerste bestelling (niet op saunabarrels en hottubs)

Claim je korting