Onze showroom is uitzonderlijk gesloten van 17-20 juli door familiale omstandigheden.
Het is wel mogelijk om een afspraak te maken via email.

Een pelletkachel voor je tuin: waarom?

Een pelletkachel voor je tuin: waarom?

We kunnen het niet ontkennen: de zomer is nu echt wel in volle gang, met hete middagen en zwoele avonden tot gevolg. Maar ongemerkt gaat de zon wel alweer sneller onder en weldra zullen ook de temperaturen opnieuw gevoelig dalen eenmaal de avonduren aanbreken. Een terrasverwarmer is dan een welgekomen aanvulling voor je tuin. Zo kan je nog enkele uurtjes langer genieten van je relaxmoment in je eigen tuin, zowel deze zomer als in de kille seizoenen die volgen.

Op vlak van duurzame verwarming, zowel binnen als in je tuin, nemen pellets steeds vaker het voortouw. En niet alleen dat, ook de opkomst van pelletgrills is op z’n minst opmerkelijk te noemen. De combinatie van warmte, natuurlijk licht en de multifunctionaliteit maken van deze kachels de ultieme upgrade voor jouw tuin. 

Wat zijn pellets?

Het is vast niet de eerste keer dat je hoort van pellets, maar wat zijn dat nu precies? Deze duurzame energiebron is eigenlijk niets meer dan geperste houtkorrels die zijn samengesteld uit restafval van houtverwerking zoals snoeihout, zaagsel en houtspaanders. Doordat ze geperst worden onder hoge druk, hebben ze een veel hogere energiewaarde dan houtblokken.

Houtpellets zijn onderhevig aan strenge Europese richtlijnen, die de grootte, dichtheid en kwaliteit van de grondstof moeten garanderen. Op die manier is iedere individuele pellet nagenoeg identiek, wat leidt tot een consistente warmte en goede verbranding op elk moment.

Waarom kiezen voor een pelletkachel?

Een pelletkachel is onmisbaar voor iedere liefhebber van een ontspannen avondje in de tuin. Door de vele voordelen is het als terrasverwarming onnavolgbaar. Zeg nu zelf: waarom kiezen voor een hinderlijke, metalen paddestoel wanneer je even goed kan opteren voor het rustieke en stijlvolle design van een buitenhaard zoals de Core. En het maakt uit niet waar je hem plaatst, want een elektriciteitskabel heeft ie niet.

Over elektriciteit gesproken: ook niet onbelangrijk in tijden van torenhoge energieprijzen is de voordeligheid. De financiële besparingen die je haalt uit een buitenhaard op pellets maken de investering des te aantrekkelijker. Houtpellets zijn als brandstof immers heel wat goedkoper dan gas en elektriciteit, tot wel 40%.

Dat maakt het verwarmen met deze houtrestanten erg duurzaam. Ook al omdat er geen schadelijke broeikasgassen vrijkomen bij het stoken. Deze CO2-neutraliteit zorgt ervoor dat we onze ecologische voetafdruk verkleinen tot een absoluut minimum, al zeker in vergelijking met fossiele brandstoffen.

And last but not least, een pelletkachel heeft een echte vlam maar niets van rook. Dat maakt je avonden extra gezellig, zonder dat je je kleren achteraf een aantal beurten in de wasmachine moet geven. Heerlijke warmte, sfeervol licht en geen irritante geurtjes: waarom nog twijfelen?

Pelletgrills: dat tikkeltje extra!

Heb je zoiets van “Ik heb nog meer voordelen nodig”? Misschien is een pelletgrill dan wel iets voor jou. Deze buitenhaard combineert alle voordelen van een pelletkachel met het plezier van een heuse barbecue. Dankzij een speciaal ontwikkelde grillplaat vorm je je terrasverwarmer binnen de kortste keren om tot een echt barbecuestel. Dankzij de superhete vlam warmt je set op “in no time” waardoor je op enkele minuten tijd al kan profiteren van al het lekkers dat je lief is.

Je ziet het: een terrasverwarmer op houtpellets is bijna even onmisbaar als sfeervol en gezellig. De talrijke voordelen, het gebruiksgemak en de mogelijkheid om het als grill te gebruiken maken het een waardevolle investering. Zeg vaarwel tegen de vervuilende vuurkorven of dure gaskachels en duik de toekomst in met jouw eigen pelletkachel. Neem alvast een kijkje in ons assortiment. Heb je meer vragen hierover? Aarzel dan niet om ons te contacteren!Vorig artikel Alles wat je nodig hebt om je buitenkeuken compleet te maken
Alles wat je nodig hebt om je buitenkeuken compleet te maken
Volgend artikel Ontdek onze gloednieuwe "Tonne hot tub"
Ontdek onze gloednieuwe "Tonne hot tub"

Welkom bij B-lazy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief & ontvang 5% korting op je eerste bestelling (niet op saunabarrels en hottubs)

Claim je korting