De veelzijdigheid van een vuurschaal

De veelzijdigheid van een vuurschaal

Een vuurschaal is er voor mensen die graag zoveel mogelijk van hun tuin genieten, dat is wel duidelijk. Smaken verschillen, tuinen ook, dus passen vuurschalen zich gewoon aan. Ze bestaan in alle vormen en maten: groot of klein, hoog met staander of laag op de grond, met of zonder opslagruimte. Hoe dan ook zijn ze allen bestand tegen de hoge temperaturen dat een vuur kan bereiken. En net die warmte is de hoofdreden waarom een vuurschaal niet mag ontbreken in jouw tuin. De hoofdreden, maar zeker niet de enige reden.

Niet enkel tegen de koude

Een vuurschaal is niet seizoensgebonden. Hoezo? Vuur is sinds het begin der tijden een bron van leven. De dansende vlammen, het geknars van het brandende hout en de mysterieuze schaduwen die bewegen op de tonen van het vuur dragen allemaal bij tot het geheel. Je ogen en gedachten verdwalen al snel bij het zien van het begeesterende schouwspel. Tuurlijk geeft het een aangename warmte af als het buiten even wat kouder is, maar ook wanneer de buitentemperatuur wel haar best doet, kan een vuurschaal haar nut bewijzen. Het hoeft niet altijd een kille winteravond te zijn. De gezelligheid die het natuurlijke licht op een zwoele zomeravond kan creëren is een meerwaarde voor iedere gelegenheid. En dat zonder je elektriciteitsrekening te zien oplopen!

Back to our roots

Ettelijke jaren na het ontstaan van de aarde kwamen plots de tweevoeters opduiken. Niet toevallig versnelde hun evolutie drastisch bij de ontdekking van het vuur. Die oergedachte heeft bij velen van ons nog steeds zijn sporen achtergelaten, want zeg nu zelf: het is toch erg gezellig om op een veilige manier een vuurtje te stoken? Het is best wel een heel karwei om de vlam voldoende aan te wakkeren om het hout in brand te steken, en dan moet je ze nog kunnen aanhouden ook. Op die manier wordt je vuurschaal al snel gespreksonderwerp nummer 1!

Val op met je tuin

Alsof dit alles nog niet genoeg aan om je warm te maken voor een vuurschaal, hebben we nóg een voordeel achter de hand. Wie houdt van een sfeervol plekje in eigen huis, kan vast zijn hart ophalen met de vele mogelijke designs. Iedere tuin is anders, uniek. Is hij volledig betegeld, of ben je toch meer fan van groen? Een vuurschaal vormt het ideale sluitstuk voor de afwerking van je persoonlijke oase.

Wanneer tuin vooral is opgebouwd uit tegels gaat je voorkeur misschien wel uit naar een cortenstaal model. De mix van ijzer kleurt bruin en robuust alsof het volledig verroest is. Dit geeft een rustieke, sfeervolle indruk die meteen in het oog springt tegenover iedere achter- of ondergrond.

Verkies je eerder een praktische oplossing die bovendien uitblinkt in design? Probeer dan een Montana model. Deze vuurschalen bevinden zich op een veilige afstand van de grond en zijn verkrijgbaar in verschillenden hoogten. Onder het geheel heb je voldoende ruimte voor de opslag van brandhout. Strak, functioneel en toch nog steeds uitermate gezellig.

Ben je benieuwd? Neem dan hier een kijkje tussen al onze vuurschalen. Aarzel niet om ons te contacteren moest je nog meer vragen hebben!

Vorig artikel Verras iedereen met gevulde deegballetjes, recht uit je Ooni pizzaoven.
Verras iedereen met gevulde deegballetjes, recht uit je Ooni pizzaoven.
Volgend artikel De mooiste buitenhaarden voor jouw tuin
Buitenhaard Quaruba

Welkom bij B-lazy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief & ontvang 5% korting op je eerste bestelling (niet op saunabarrels en hottubs)

Claim je korting