Bijuage

4 tips voor het opknappen van je tuin dit voorjaar

Je wilt je tuin opknappen in het voorjaar. Maar waar moet je dan beginnen? Het kan zijn dat je door de bomen het bos even niet meer ziet. Stel jezelf dan de volgende vraag 'Hoe ziet mijn droomtuin er uit?'. Denk met name na over de stijl, indeling en elementen je graag zou willen terug zien? Dit zijn allemaal factoren die je kunt meenemen en je een beter beeld geven van jouw droomtuin.

 

Maak een tuinlijstje voordat je begint met opknappen

Begin als eerste met een lijst van wat je wel en niet mooi vind passen in je tuin. Zie het als een brainstorm fase waarbij je nadenkt over wat absoluut niet mag ontbreken in jouw tuin. Denk onder anderen na over waar de zon wel en niet mag schijnen. Gebruik deze lijst vervolgens om opzoek te gaan naar gepaste stijl voor je tuin, denk aan tuindecoratie, meubelen en accessoires.

 

Kies je voor een robuuste en warme sfeer met de Bijuga of voor een modern en strak uiterlijk met de Glowbus Dewdrop. Dit hangt natuurlijk helemaal af van je eigen smaak.

De juiste planten voor in je droomtuin

Nadat je een lijst hebt gemaakt met de stijl en indeling ga je een zorgvuldige keuze maken welke planten je in je tuin wilt hebben. Let goed op dat je alvorens het opknappen van je tuin eerst al het onkruid hebt weggehaald. 

 

Kijk bij het uitkiezen van je planten niet alleen hoe ze er uit zien maar ook hoeveel onderhoud ze nodig hebben en hoe kwetsbaar ze zijn tegen bepaalde weersomstandigheden. Zorg daarnaast ook dat je een mooie variatie aan planten in je tuin hebt staan die meerdere seizoenen mee kunnen gaan of planten die in een bepaalde periode van het jaar wel bloeien ten opzichte van de andere.

 

Je tuin op een duurzame manier opknappen

Wil je niet te veel geld uitgeven? Recycle dan oude spullen en materialen. Heb je nog oude planken of kratten in de schuur liggen dan zijn deze ideaal om planten -of moestuinbakken van te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de binnenkant bekleden met plastic of worteldoek. Daarnaast zal je vast niet de enige zijn die zijn tuin opknapt. Vraag aan je vrienden -en/of buren of zij nog planten, materialen of tuinaccessoires hebben die ze weg willen doen.

Het creëren van je eigen zithoek

Je tuin is een plek van rust. Zodra het lekker weer is, wil je daar natuurlijk ultiem kunnen genieten. Met de Artista kun je op een een warme zomerdag heerlijk onderuit hangen. Ben je met z'n tweetjes dan komt de Globo Royal Chair goed van pas. Op zoek naar meer inspiratie en tuinmeubels? Neem dan een kijkje op https://b-lazy.com/

Vorig artikel Hangstoel bevestigen? Alles wat je moet weten voor het ophangen van jouw hangstoel
Hangstoel
Volgend artikel Thuiswerken in je hangstoel
Thuiswerken in je hangstoel

Welkom bij B-lazy

Schrijf je in voor de nieuwsbrief & ontvang 5% korting op je eerste bestelling (niet op saunabarrels en hottubs)

Claim je korting